Ursuletul somnoros

Ursuletul somnoros este o metoda ingenioasa de a pregati masa pentru copii. Ursuletul somnoros din orez este cam friguros si este acoperit cu o plapuma din omleta :).

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ursuletul somnoros

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ursulet:
  • 200 gr orez
  • 3 lingurite Vegeta Naturella
  • 2 lingurite curry
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita ulei de masline
  • piper
  •  sare
  • cateva boabe de piper
  • o lingurita crema de branza (ptr nas si partial urechi)
  • Ingrediente pentru plapuma:
  • 3 oua
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 vf praf copt
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare


Orezul se spala si se pune la fiert cu 1 lingura ulei,adaugam ceapa tocata marunt,vegeta ,sare ,cand este aproape fiert orezul adaugam curry,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ptr a putea modela ursuletul.

Intre timp pregatim "plapumioara",batem ouale adaugam Vegeta Naturella si praful de copt ,Intr o tigaie punem uleiul cand s a incins adaugam oualele si le lasam cca 4 minute la foc mediu ,acoperindu-le cu un capac ,cand este gata punem pe o farfurie .

Modelarea si aranjarea ursuletului:
ptr cap: intr un polonic de marime medie punem orezul (ptr ai da forma rotunda) si il rasturnam pe o farfurie,urechiutele se modeleaza din mana,corpul se face oval ,plapumioara se aseaza peste ,labutele se aseaza peste plapumiara,nasul se formoaza o biluta rotunda din crema de branza si punem un bob de piper,iar ochii din piper,partea de la urechiute se formeaza tot din crema de branza ..


Se serveste cu copiii  :).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide