Ursuletul somnoros este o metoda ingenioasa de a pregati masa pentru copii. Ursuletul somnoros din orez este cam friguros si este acoperit cu o plapuma din omleta :).
Orezul se spala si se pune la fiert cu 1 lingura ulei,adaugam ceapa tocata marunt,vegeta ,sare ,cand este aproape fiert orezul adaugam curry,se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca ptr a putea modela ursuletul.
Intre timp pregatim "plapumioara",batem ouale adaugam Vegeta Naturella si praful de copt ,Intr o tigaie punem uleiul cand s a incins adaugam oualele si le lasam cca 4 minute la foc mediu ,acoperindu-le cu un capac ,cand este gata punem pe o farfurie .
Modelarea si aranjarea ursuletului:
ptr cap: intr un polonic de marime medie punem orezul (ptr ai da forma rotunda) si il rasturnam pe o farfurie,urechiutele se modeleaza din mana,corpul se face oval ,plapumioara se aseaza peste ,labutele se aseaza peste plapumiara,nasul se formoaza o biluta rotunda din crema de branza si punem un bob de piper,iar ochii din piper,partea de la urechiute se formeaza tot din crema de branza ..
Se serveste cu copiii :).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii