Aripi de vulpe de mare cu prosciutto, capere si lamaie

Clatiti aripile de vulpe de mare, uscati-le si asezonati-le cu sare si piper. Pudrati usor cu faina, eliminand excesul. Incingeti tigaia foarte bin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg aripi de vulpe de mare
  • sare
  • piper negru
  • faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 cubulete de unt
  • 9- 12 felii de prosciutto sau sunca de Parma
  • 1 catel de usturoi
  • 1 capatana de radicchio
  • 2 linguri de capere
  • 2 lamai

Mod de preparare

Clatiti aripile de vulpe de mare, uscati-le si asezonati-le cu sare si piper. Pudrati usor cu faina, eliminand excesul. Incingeti tigaia foarte bine, adaugati uleiul, apoi patru cuburi de unt si aripile si lasati-le la prajit, pe foc mediu, timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Puneti pestele prajit pe o tava de copt si introduceti-o in cuptor, la 230 grade Celsius sau pe treapta a 8-a la cuptorul pe gaz, pentru 4- 5 minute sau pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe os.

In aces timp tocati marunt prosciutto si radicchio. Prajiti prosciutto in tigaie pana se rumeneste, apoi adaugati usturoiul, radicchio si caperele si gatiti la foc mic pana cand prosciutto devine crocant, iar radicchio devine moale. Adaugati zeama de lamaie si rasturnati totul peste aripile de vulpe de mare.
Pofta buna!

Alte retete:

Ardei umpluti

Papanasi fierti

Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori