Barbun umplut cu pesmet si rosii

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o paine ciabatta
  • 1 mana mare de rosii coapte la soare
  • tocate
  • 1 mana mare de masline
  • fara samburi si tocate
  • 1 mana mare de seminte de pin
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau busuioc
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 barbuni intregi a cate 225 g fiecare
  • curatati de solzi si intestine si crestati din loc in loc

Mod de preparare

Barbunul este un peste de talie mica care traieste in apa de mica adancime. Este asemanator guvidului, insa are carnea roz si este deosebit de apreciat in gastronomie. Pentru a-l prepara preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Indepartati coaja de pe ciabatta si apoi fie maruntiti miezul cu mixerul pana obtineti un pesmet cu granule mici si tari, fie il tocati marunt cu cutitul. Puneti painea tocata intr-un castron impreuna cu rosiile, maslinele, semintele de pin si maghiranul, apoi amestecati-le pe toate, subtiind compozitia cu putin ulei de masline.

Asezonati pestele atat in interior, cat si la exterior, si puneti-l intr-o tava (sau intr-un alt vas pentru cuptor), unsa in prealabil cu grasime. Umpleti interiorul barbunilor cu amestecul de pesmet, indesand cate putin si in crestaturile din carnea pestilor si presarandu-l apoi de jur imprejurul acestora. Coaceti la nivelul de sus al cuptorului timp de 20 de minute, pana cand pestele e gata.


Serviti, de preferinta, cu o salata verde crocanta - de obicei, eu presar pesmetul ramas deasupra salatei.

Alte retete recomandate:

Aperitive rapide

Conopida la cuptor

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Varza cu carne de porc la tuci
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos