Calcan cu usturoi

Se spala si se sterg 2 calcani mari curatati si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa se marineze 5 minute. Se presara sare, piper si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • calcan
  • usturoi
  • lamaie
  • unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se spala si se sterg 2 calcani mari curatati si se stropesc cu 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa se marineze 5 minute.

Se presara sare, piper si se tavalesc prin faina.

Se curata 5 catei de usturoi si se prajesc in 2 linguri de unt.

Se scot si se pastreaza la cald.

Se prajesc si calcanii 4-5 minute pe fiecare parte, se acopera si se pastreaza la cald.

Se mai adauga in tigaie 1 lingura unde si se calesc 2 linguri verdeata asortata tocata.

Se toarna 4 linguri supa de peste, se da in clocot, se sareaza si se pipereaza.
Calcanii se servesc cu sos, usturoi si o garnitura de cartofi noi fierti in coaja.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci