Calcan sicilian la cuptor cu lamaie

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Zdrobiti rozmarinul intr-un mojar, pentru a-i elibera aroma. Adaugati 6 linguri de ulei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mana de frunze proaspete de rozmarin
  • ulei de masline extravirgin
  • 4 felii de calcan a cate 200 g fiecare
  • sare de mare si pier negru proaspat macinat
  • 2 lamai mari
  • feliate subtire
  • 1 mana mare de capere sarate
  • inmuiate
  • 8 fileuri de ansoa
  • putin vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 200°C (treapta 6 la cel pe gaz). Zdrobiti rozmarinul intr-un mojar, pentru a-i elibera aroma. Adaugati 6 linguri de ulei de masline extravirgin si amestecati-le. Ungeti pestele cu jumatate din acest ulei aromat, asezonati-l bine si puneti-l intr-un vas de pamant sau intr-o tava pentru cuptor. Puneti 4-5 felii de lamaie peste fiecare felie de peste (de obicei, pentru a taia lamaia, eu folosesc o razatoare sau un cutit foarte ascutit). Presarati deasupra caperele si acoperiti cu fileurile de ansoa. Stropiti totul cu uleiul aromat ramas si coaceti cam 15 minute (feliile fara os) sau 25 de minute (feliile cu os). La sfarsit, puteti turna putin vin, daca doriti. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca - la fel ca pentru friptura, 5 minute. Mie imi place, uneori, sa storc mai mult suc de lamaie peste peste, ca sa se amestece cu sosul cremos rezultat din timpul coacerii si cu uleiul de masline, pentru a forma un uimitor sos natural.


E grozav servit cu orice fel de legume la abur sau cu o salata crocanta.

Alte retete recomandate:

Chiftele

Cartofi la cuptor

Pastrama de oaie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide