Pentru a pregati aceasta reteta de chefac cu cascaval, sunt necesare urmatoarele ingrediente: peste, cascaval, oua, sare, pesmet, unt, faina, zeama de peste, vin alb, zeama de lamaie.
Se curata pestele, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, piper si o foaie de dafin. Cand e fiert, se dezoseaza si se pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Separat, se topeste untul, se caleste faina, se stinge cu zeama de peste si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Se adauga sare, piper, zeama de lamaie si vin. Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul este legat. In sos se adauga 2 oua batute cu cascaval ras, dupa care se toarna sosul peste peste si se lasa la cuptor 20 de minute.
Se poate servi imediat.
Alte retete recomandate:
Chiftele de peste
Peste cu dafin si otet
Bors de peste
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii