Chiftelele de somon si cartofi dulci cu sos de smantana este o mancare deosebit de buna, o reteta deosebita pe care va invit s-o incercati.
Se curată cartofii si taie in cuburi. Se pun la fiert pana cand se inmoaie bine, dupa care se strecoara si se face un pireu.
Cat timp se racesc cartofii se ia somonul si se pune la fiert cu vin, foaia de dafin si apa indeajuns, dar nu acoperiți somonul in apa. Se fierbe la foc redus cam 8-10 minute, dupa care se indeparteaza pielita si se pune pe un servetel de hartie sa iasa toata apa din el.
Cand s-a racit se piseaza bine cu o furculița si se amesteca cu piureul si ceapa tocata marunt. Se pune dupa gust sare, piper, codimentele de fructe de mare putin marar si cimbru.
La sfarsit se adauga cele 2 oua si pesmet si se amesteca bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale, daca mai trebuie puneti mai mult pesmet.
Se pune uleiul intr-o tigaie la incalzit.
Atentie nu incingtți prea tare sa nu se arda chiftelele. Luam in palma compozitie si formam chiftele pe care le prajim pana cand incep sa faca crusta .
Chiftelele de peste cu cartofi dulci se servesc cu salata verde si sos ...sau cu o garnitura de legume
Va urez pofta buna !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii