Chiftele de somon si cartofi dulci cu sos de smântâna

Chiftelele de somon si cartofi dulci cu sos de smantana este o mancare deosebit de buna, o reteta deosebita pe care va invit s-o incercati.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de somon si cartofi dulci cu sos de smântâna

Ingrediente

  • - Un cartof dulce mare sau 2 mai mici
  • - 170 gr de somon
  • - o legătura ceapa verde
  • - pesmet
  • - un pahar de vin alb
  • - o foaie de dafin
  • - o lingurița de codimente de fructe de mare
  • daca aveți
  • - 2 oua
  • - mărar
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • -ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se curată cartofii si taie in cuburi. Se pun la fiert pana cand se inmoaie bine, dupa care se strecoara si se face un pireu.
Cat timp se racesc cartofii se ia somonul si se pune la fiert cu vin, foaia de dafin si apa indeajuns, dar nu acoperiți somonul in apa. Se fierbe la foc redus cam 8-10 minute, dupa care se indeparteaza pielita si se pune pe un servetel de hartie sa iasa toata apa din el.

Cand s-a racit se piseaza bine cu o furculița si se amesteca cu piureul si ceapa tocata marunt. Se pune dupa gust sare, piper, codimentele de fructe de mare putin marar si cimbru.

La sfarsit se adauga cele 2 oua si pesmet si se amesteca bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale, daca mai trebuie puneti mai mult pesmet.
Se pune uleiul intr-o tigaie la incalzit.

Atentie nu incingtți prea tare sa nu se arda chiftelele. Luam in palma compozitie si formam chiftele pe care le prajim pana cand incep sa faca crusta .



Chiftelele de peste cu cartofi dulci se servesc cu salata verde si sos ...sau cu o garnitura de legume
Va urez pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide