Crap ardelenesc

Am mancat acest preparat in urma cu ceva timp la un eveniment si trebuie sa recunosc ca mi-a placut atat de tare incat am vrut sa-l reproduc si eu.

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 file de crap,
  • 3 cartofi fierti,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa alba,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • 1 rosie,
  • putin marar tocat,
  • 2 linguri de boia dulce,
  • 4 linguri de faina,
  • 1 ou,
  • 100 g de cascaval afumat,
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit,
  • 100 ml de smantana de gatit,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 lingurite de fresh de lamaie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taie cartofii felii groase de 5 mm;


Este foarte important ca acestia sa fie reci in momentul in care ii tai;


Asaza feliile de cartofi intr-o tava cu hartie de copt;


Amesteca apoi sarea, piperul si o lingurita de boia si presara pe deasupra cartofilor;


Pune tava in cuptor la 180 de grade si lasa cartofii acolo sa se rumeneasca;


Asezoneaza crapul cu fresh-ul de lamaie, uleiul de masline si potriveste de sare si piper;


Amesteca restul de boia cu faina;


Bate oul bine cu un tel;


Tavaleste pestele prin faina, apoi prin ou si prajeste-l intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui bine incins;


Scoate-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;

Taie rosiile rondele;


Rade apoi cascavalul;


Taie apoi toate tipurile de ceapa si caleste-le intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui;


Pune deasupra sare si boia;


Intr-o tava cu hartie de copt aseaza un pat de cartofi rumeniti peste care adauga pestele pane;


Pune ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;


Adauga un alt strat de cartofi, deasupra, urmat de smantana de gatit si cascavalul afumat;


Pune totul in cuptor pentru cateva minute, pana se gratineaza.




 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc

Toba de casa din carne de porc este o reteta romaneasca pe care cei mai multi oameni o fac iarna atunci cand se taie porcul....

Toba de casa din carne de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Gustul copilariei intr-un desert delicios ,ieftin si rapid

Salam de biscuiţi reţetă
Salata de boeuf
4
Aperitive

Salata de boeuf

Unele persoane o prepara doar de sarbatori, eu o prepar cand poftesc :)

Salata de boeuf
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Cozonac floare cu Finetti
Bucataras.RO

Cozonac floare cu Finetti

Cozonac floare cu Finetti
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti