Crap la cuptor

Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp se taie 2-3 cepe in felii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un crap de 1 - 1 1/2 kg
  • sare
  • 2-3 cepe
  • cartofi
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • putin bulion de rosii

Mod de preparare

Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp se taie 2-3 cepe in felii subtiri. Se aseaza crapul intr-o cratita lunga in care sa incapa bine, cu burta in jos, si sprijinit, ca sa stea, de cartofi curatati si taiati in bucati. Se pune ceapa, un catel de usturoi, un pahar de vin alb si jumatate de ulei, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, putin bulion de rosii, sare. Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor, se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea tare inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a servi, se scoate usturoiul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori