Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap.
Pentru crap la protap simplu pestele se curata, se spala si se sareaza, apoi se despica in doua in zona spinarii; fiecare jumatate se pune in protap (o tepusa). Daca pestele este mai mic, ajunge un singur protap, fixat de-a lungul, la mijlocul jumatatii de crap. Daca este mai mare, se folosesc doua protapuri: unul catre coada si altul spre cap, intinzand carnea crapului cu doua dranite (sindrile) in lungul pantecului si al sirei spinarii (protapul fiind in curmezis). La pestele mare (ca sa se friga uniform) se pun trei protapuri. Se poate infinge protapul in peste, ori de la cap spre coada, ori invers. Protapurile se infing in pamant, in locurile unde este mai umed; pestele se aseaza aplecat, cu pielea inspre foc, inclinand usor protapurile inspre jar, ca o proptea. Pestele se aseaza la protap in partea de unde sufla vantul, la o
departare convenabila fata de flacara si jar, pentru ca flacara, si mai cu seama fumul, sa nu patrunda in peste. Se frige la foc bun. Cand este aproape gata, se presara pulberile aromate impreuna cu ardeiul.
Crapul la protap simplu se poate servi atat cald, cat si rece.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise,,aluaturi de casa,, Sursa Youtube
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat rasPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii