Crap provincial

Pentru crap provincial pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Pentru crap provincial pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; jumatate din cantitate se taie cuburi, restul se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de peste se sareaza, se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei si se introduce la cuptor cca 5 minute. Se inabusa ceapa in 75 ml ulei si 75 ml apa, se adauga faina dizolvata, pasta de tomate, usturoi, cca 200 ml apa si se fierb cca 10 minute. Se adauga rosii taiate cuburi, piper, sare si vin. in sos se introduc bucati de peste peste care se aseaza feliile de rosii. Se introduc la cuptor 5 minute.

Crapul provincial se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori