Crap provincial

Pentru crap provincial pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • crap fara cap - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • usturoi - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Pentru crap provincial pestele se curata, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc; jumatate din cantitate se taie cuburi, restul se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu apa. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de peste se sareaza, se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei si se introduce la cuptor cca 5 minute. Se inabusa ceapa in 75 ml ulei si 75 ml apa, se adauga faina dizolvata, pasta de tomate, usturoi, cca 200 ml apa si se fierb cca 10 minute. Se adauga rosii taiate cuburi, piper, sare si vin. in sos se introduc bucati de peste peste care se aseaza feliile de rosii. Se introduc la cuptor 5 minute.

Crapul provincial se serveste rece, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide