Cubulete de peste dulci acrisoare

Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr biban file
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet
  • sare
  • piper alb macinat
  • coriandru
  • chimion macinat
  • ghimbir pudra (cate unvarf de cutit)
  • zahar dupa gust
  • patru linguri de ulei de arahide pentru prajit
  • un ou batut
  • 2 linguri si jumatate de amidon de porumb
  • 2 morcovi taiati romburi
  • 50 gr de mazare congelata
  • o jumatate de ceapa taiata cubulete
  • 150 gr de rosii pasate

Mod de preparare

Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condimenteaza cu sare, piper, celelalte condimente si zahar, dupa gust. Uleiul se infierbanta intr-un vas Wok, cubuletele de peste se dau prin ou apoi prin amidon, se prajesc in ulei se scot si se pastreaza calde.

In uleiul ramas se prajesc legumele, amestecand. Se toarna marinata si tomatele pasate si totul se pune la fiert. Se adauga cubuletele de peste in sos si se mai da un clocot.
Se potrivesc cu taitei de orez fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci