Dorada cu piure de mazare si menta

• filetati dorada si scoateti-i oasele• asezonati-o cu sare si piper dupa gust si introduceti-o intr-o punga de vidat

Portii
1
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Dorada cu piure de mazare si menta

Ingrediente

  • dorada - 1 buc
  • mazare congelata - 200 g
  • unt - 25 g
  • menta - 4 frunze
  • busuioc - 2 frunze
  • capere - 2 lingurite
  • ulei de avocado - 2 linguri
  • sare si piper amestec dupa gust
  • fresh de lime - 1 lingurita

Mod de preparare

• filetati dorada si scoateti-i oasele
• asezonati-o cu sare si piper dupa gust si introduceti-o intr-o punga de vidat Food Saver
• peste aceasta adaugati caperele, uleiul de avocado si fresh-ul de lime si vidati punga
• incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Demi Black la 45 de grade si introduceti punga inauntru, lasand-o cca 30 min
• puneti mazarea la fiert in apa cu sare
• odata fiarta, strecurati-o (dar nu aruncati zeama)
• mixatii-o cu putin unt, menta si busuioc
• adaugati sare si piper dupa gust
• in cazul in care consistenta sa este prea tare, adaugati putina zeama din cea in care a fiert mazarea
• treceti-o prin sita, pentru a obtine o textura cremoasa
• scoateti pestele din aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Demi Black – optional il puteti trage la tigaie (incinsa in prealabil), in putin ulei de masline, pe partea cu pielea, pentru a obtine o piele crocanta.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc