Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantit
Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantitatea de migdale, adaugam frunzele de busuioc, 1,5 dl de ulei si 3 linguri de apa. Le tocam in continuare, la urma asezonam cu sare si piper. Incalzim cuptorul la 220 grade, ungem cu ulei un vas termo-rezistent, culcam in el pestele si punem uniform deasupra compozitia de busuioc, apoi prajim aprox. 20 de minute. Intre timp, fierbem supa pentru a fierbe pastele. Morcovii si tuchini se spala, se curata si se taie in felii subtiri. Punem pastele in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi, in ultimele doua minute adaugam morcovii, iar in ultimul minut tuchini. Pastele cu zarzavaturi se strecoara. Ceapa se curate si se taie marunt. Se incinge uleiul ramas si se caleste ceapa in el, apoi amestecam cu pastele cu zarzavaturi si le infierbantam.
Alte retete recomandate:
Zacusca de peste
Ciorba peste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii