File de biban cu migdale si paste cu verdeata

Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buchetel de busuioc proaspat
  • 4 buc. de file de biban (de 100-120 g)
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cascaval parmezan razuit
  • 100 g migdale curatate
  • 2 linguri de ulei de masline + la castron
  • 1 l supa de legume din cubulet concentrat
  • 200 g taitei lungi
  • 250 g morcovi
  • 1 tuchini mic
  • 1 ceapa rosie
  • felii de lamaie

Mod de preparare

Clatim busuiocul, ciupim frunzele, spalam pestele, il stropim cu zeama de lamaie, asezonam cu sare si piper. Macinam cascavalul cu jumatate din cantitatea de migdale, adaugam frunzele de busuioc, 1,5 dl de ulei si 3 linguri de apa. Le tocam in continuare, la urma asezonam cu sare si piper. Incalzim cuptorul la 220 grade, ungem cu ulei un vas termo-rezistent, culcam in el pestele si punem uniform deasupra compozitia de busuioc, apoi prajim aprox. 20 de minute. Intre timp, fierbem supa pentru a fierbe pastele. Morcovii si tuchini se spala, se curata si se taie in felii subtiri. Punem pastele in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi, in ultimele doua minute adaugam morcovii, iar in ultimul minut tuchini. Pastele cu zarzavaturi se strecoara. Ceapa se curate si se taie marunt. Se incinge uleiul ramas si se caleste ceapa in el, apoi amestecam cu pastele cu zarzavaturi si le infierbantam.
Alte retete recomandate:

Zacusca de peste

Ciorba peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri