File de cod cu curry

File-ul de cod este ideal pentru mesele in familie, codul fiind un peste cu carne alba, extrem de delicioasa, satioasa si nutritiva. Daca nu ati incercat pana acum acest tip de peste, va sfatuiesc sa o faceti si sa-l preparati cu curry, dupa aceasta reteta. Nu o sa regretati!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
File de cod cu curry

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 500 g file de cod (eu am folosit congelat din market
  • nu stiu daca se mai gaseste si altfel)
  • 3 linguri de curry macinat usor picant
  • jumatate de legatura de patrunjel proaspat
  • 25 g unt (un cubulet)
  • 5 linguri de ulei de masline
  • un sfert de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Codul se lasa la decongelat cateva ore. Evitati decongelarea lui fortata.
Pe o farfurie intinsa puneti cele 3 linguri de curry macinat, un praf bun de sare si unul de piper macinat. Amestecatile si formati un pat de condimente, prin care tavaliti foarte bine file-ul de cod, pana cand ati condimentat pe toata suprafata.
Intr-o tigaie, de preferat anti-aderenta, puneti cele 5 linguri de ulei de masline si dati la foc mediu. Adaugati in tigaie cubul de unt si aplecati tigaia pana cand untul se topeste si e cuprins de ulei.
File-ul de cod se prajeste in uleiul incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumeneste bine. Evitati sa stropiti pestele cu ulei din tigaie, deoarece veti “spala” si condimentele. Pestele se intoarce cu grija, deoarece daca file-ul e subtire, se va rupe. Se poate folosi o paleta mare pentru intors.
Cand este gata, scoateti codul pe un servetel de hartie, ca sa se scurga surplusul de ulei.
Codul se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara cu patrunjel tocat. Se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, apoi se poate servi.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Acest file de cod cu curry se serveste cald, cu patrunjel verde tocat si stropit cu zeama de lamaie, alaturi de diverse garnituri.
Noi l-am servit alaturi de piure de cartofi facut cu 50 g unt si 3-4 linguri de lapte batut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide