File de cod cu sos de merisoare

File de cod cu sos de merisoare este o reteta delicioasa dar si deosebita de peste la cuptor servit alaturi de un delicios sos de merisoare acrisor.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
File de cod cu sos de merisoare

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 fileuri cod
  • ierburi uscate (cimbru
  • busuioc
  • menta)
  • sare
  • piper alb
  • dupa gust
  • 150 g merisoare
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 lingurita unt topit
  • 1/2 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingurita zahar brun

Mod de preparare

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult apreciez eu merisoarele! Si cum niciodata pana acum n-am avut norocul sa ma nimeresc prin piete pe langa aceste minuni ale naturii in stare proaspata, am tot cumparat merisoarele in stare deshidratata! Dar din toamna asta, insa s-au lipit de sufletul meu si am decis ca musai sa le am, asa ca le-am cautat cu inversunare...si le-am gasit! Nu va pot spune ce fericire a fost in sufletul meu saptamani de-a randul...si cate retete mi s-au perindat in minte...Insa, pana sa mai fac si altele, va prezint o combinatie care a devenit rapid una din specialitatile casei!

Mod de preparare:
Fileurile de peste se decongeleaza (daca au fost congelate, ca ale mele), se scurg bine de apa, se sareaza si se pipereaza. Separat, se pregateste marinata simpla: o cana de apa se pune la incalzit, dupa care se adauga ierburile, se lasa sa se infuzeze, dupa care se toarna peste pestele asezat intr-o tava de jena. Se da la cuptor, la foc mediu, pana se patrunde bine (cca 12 minute), stropindu-se din cand in cand cu zeama din tava, ca sa nu se usuce.
Se prepara sosul de merisoare:ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt. Intr-o craticioara se toarna untul topit si se caleste usor ceapa. Se adauga merisoarele (ale mele au fost amestecate cu cateva afine si se lasa sa dea intr-un clocot. Se adauga zaharul brunsi se amesteca usor, pana cand acesta se topeste. Separat, se amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si se toarna peste compozitia din craticioara. Se mai tine pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase. Se stinge focul, se lasa 5 minute sa se racoreasca si se potriveste de sare si eventual, piper.

Pofta buna!
Toate functiile Multicookerului sunt de-a dreptul fantastice, dar daca ar fi sa aleg doar 2 care ma atrag cel mai mult, atunci ar fi cea de preparare a iaurtului (acesta a fost mereu un mare vis de-al meu) si cea de fierbere inabusita, pt. o alimentatie sanatoasa!


Se scoate pestele din cuptor, se aseaza pe farfurie si se glazureaza cu sos de merisoare cald. Se decoreaza cu menta proaspata si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Linguini negre cu brocoli si creveti
Bucataras.RO

Linguini negre cu brocoli si creveti

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

Linguini negre cu brocoli si creveti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori