File de crap cu ragout de raci

1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza. 2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina -se scutura surplusul de fa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portii: 600g. file de crap
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • Pentru ragout:1 ardei rosu gras
  • 1 ardei galben gras
  • 1 ardei verde gras
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura unt
  • 2 dl. frisca (pentru gatit)
  • 200g. raci mici (din conserva)
  • 1 lingura marar tocat
  • Pentru garnitura:200g.zucchini
  • 500g. cartofi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat

Mod de preparare

1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza.

2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina -se scutura surplusul de faina de pe ele-si se frig in ulei incins cca.10 minute. Se scot fileurile si in uleiul ramas, se frige dovlecelul-zucchini-, pe care, in prealabil, se spala, se taia felii cu coaja cu tot si se sareaza.

3.Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb in apa sarata. Se scurg. Apoi, se trec prin patrunjel tocat si se pastreaza la cald.

4.Ceapa si ardeii se spala, se taie in felii subtiri si se calesc in unt incins. Se sareaza, pipereaza, apoi se varsa peste ardei frisca de gatit, se adauga racii din conserva si mararul tocat marunt. Se lasa sa fiarba cca. 3 minute.
Pe platou se aseaza fileurile de crap, cartofii trecuti prin patrunjel zucchini fript, iar peste se aseaza ragout-ul de raci. Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta