Pentru file de salau gratinat pestele se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece.
Pentru file de salau gratinat pestele se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, piper, foi de dafin, ceapa si vin. Dupa fierbere, bucatile de salau se aseaza pe platou. Separat, se prepara un sos din unt incalzit, la care se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, cantitatea de lapte ramasa si se fierbe 10 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile si sarea. Sosul obtinut se toarna peste bucatile de salau, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Fileul de salau gratinat se serveste cald, cu rondele de lamaie deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii