File de salau gratinat

Pentru file de salau gratinat pestele se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • faina - 100 g
  • unt - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • cascaval - 50 g
  • lapte - 400 ml
  • oua - 2 galbenusuri
  • ceapa - 50 g
  • lamaie - 50 g
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau gratinat pestele se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Laptele se fierbe. Fileurile de salau se fierb in apa cu sare, piper, foi de dafin, ceapa si vin. Dupa fierbere, bucatile de salau se aseaza pe platou. Separat, se prepara un sos din unt incalzit, la care se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, cantitatea de lapte ramasa si se fierbe 10 minute. Se raceste, se adauga galbenusurile si sarea. Sosul obtinut se toarna peste bucatile de salau, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Fileul de salau gratinat se serveste cald, cu rondele de lamaie deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc