File de salau provincial

Pentru file de salau provincial pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • filé de salau - 700 g
  • ceapa - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 50 g
  • usturoi - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru file de salau provincial pestele se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii, iar jumatate din ele se taie in doua. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 50 ml ulei si se prajesc pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, piper, rosii taiate felii, pasta de tomate, 250 ml apa fiarta si se fierb 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga usturoi, sare si vin. in sosul format se aseaza bucatile de peste, deasupra rosii taiate jumatati si se introduc la cuptor 10 minute.

Fileul de salau provincial se serveste rece sau cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc