File de somon cu varza de Bruxelles

• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele • incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
File de somon cu varza de Bruxelles

Ingrediente

  • somon file - 200 g
  • varza de Bruxelles congelata - 150 g
  • gelatina - 1 pliculet
  • suc de portocale - 100 ml
  • ulei de turte de masline - 1 lingura
  • morcov - 1 buc
  • usturoi - 1 catel
  • ardei rosu - 1 buc
  • ardei galben - 1 buc
  • ardei portocaliu - 1 buc
  • castravete - 2 buc
  • zeama de lamaie - 2 linguri
  • ulei de masline extravirgin - 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• curatati pestele de solzi si scoateti-i oasele
• incingeti presa Breville Panini Maker si adaugati uleiul de turte de masline
• asezonati pestele cu sare si piper si puneti-l cu pielea in jos si apasati pe el cu o spatula
• inchideti presa Breville Panini Maker
• taiati si tocati brunoise (cubulete mici) toate legumele (inclusiv usturoiul); in cazul castravetelui va trebui sa-i scoateti si miezul (locul care contine cea mai mare cantitate de apa)
• amestecati legumele cu uleiul de masline extravirgin
• gelatina lasati-o la hidratat in sucul de portocale
• pregatiti-o apoi la bain-marie conform instructiunilor de pe pachet si adaugati-o la frigider pana se incheaga
• dupa ce pestele s-a rumenit pe ambele parti, adaugati cele 2 linguri de zeama de lamaie si mai lasati-l cu presa deschisa cca. 2 min
• somonul se serveste mediu
• puneti apa la incalzit cu sare si adaugati varza de Bruxelles in apa clocotita
• fierbeti pentru 7-8 minute pana se inmoaie si daca doriti sa-i mentineti culoarea, atunci scoateti-o intr-o farfurie cu gheata
• optional, puteti sa sotati varza de Bruxelles intr-o tigaie cu putin unt, un catel de usturoi si o crenguta de cimbru uscat.

Pofta buna! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc