File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
File de ton cu cous cous marocan si sos Hollandaise

Ingrediente

  • ton - 1 file
  • unt 65% 100 g
  • portocala rosie - 1 buc
  • ulei de masline - 2 linguri
  • rozmarin - 2 crengute
  • vin roze - 30 ml
  • ulei cu infuzie de trufe - 1/2 lingurita
  • cous cous marocan - 56 linguri
  • unt calitativ, 82% 150 g
  • galbenusuri - 2 buc
  • zeama de la o lamaie
  • marar - 1/2 legatura
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• asezonati tonul cu sare si piper si vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver impreuna cu uleiul cu infuzie de trufe, 50 g unt 65%, portocala rosie taiata cuburi in prealabil si crengutele de rozmarin
• introduceti-l in aparatul de gatire in vid Sous Vide Supreme Demi Black incalzit in prealabil la 45 de grade pentru 30 min
• puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l cca 3 min la umflat
• scurgeti de apa si trageti cous cous-ul la tigaie cu ulei de masline, sare si piper dupa gust
• puneti o cratita cu apa pe foc si deasupra un vas (Bain Marie) – in care puneti galbenusurile de ou si zeama de lamaie, apoi amestecati constant cu un tel
• puneti untul 82% la foc mic si luati periodic cu lingura spuma alba care se formeaza deasupra 
• odata clarifiat, adaugati-l peste galbenusurile de oua si zeama de lamaie la Bain Marie
• tocati mararul si adaugati-l si pe acesta peste restul de ingrediente
• amestecati cand la Bain Marie, cand la rece, pentru a evita taierea sosului - in momentul in care s-a inchegat il lasati deoparte
• scoateti pestele de la Sous Vide Supreme Demi Black – incingeti o tigaie bine, cu putin ulei de masline – adaugati pestele pe partea cu pielea pentru a-i conferi o piele crispy
• asezonati daca este cazul si stingeti cu vinul roze
• serviti impreuna cu cous cous si sos Hollandaise

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide