Se pune pe foc 200 ml apa impreuna cu 200 gr zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet,circa 2 min.,in
Se pune pe foc 200 ml apa impreuna cu 200 gr zahar si se lasa sa dea in clocot.
Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet,circa 2 min.,in sirpoul cu zahar.
Se scot si se dau la cuptor incins la 80 grade si se lasa circa 30 minute sa Se usuce dupa care se introduce din nou in sirop impreuna cu ierburile aromate.
Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.
Dovlecei taiati in doua pe lung se dunstruesc in doua linguri de unt incins, impreuna cu crengutele de menta.
Separat se caleste intr-o lingura de unt ceapa curatita si tocata marunt, se adauga 50 gr zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se toarna deasupra vinul rosu si se lasa la fiert,pina ce se ingroase ca un sirop.
Fileuri de peste se prejesc in untul ramas(cam 3 linguri_si se servesc cu rosii dulci si dovlecei prajiti(dunstuiti)stropiti cu sosul de vin rosu.
Pofta buna!
Reteta Fileuri de merluciu cu rosii dulci a fost propusa de SEXY pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
File de peste cu ciuperci,
Peste cu ciuperci,
Peste la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii