Fileuri de merluciu cu rosii dulci

Se pune pe foc 200 ml apa impreuna cu 200 gr zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet,circa 2 min.,in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr.zahar
  • 4 rosii
  • 1 lingurita ierburi aromate maruntite (busuioc
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 250 gr macaroane
  • sare
  • 4 dovlecei mici
  • 1 legatura menta proaspata
  • 100 gr unt
  • 4 cepe marunte
  • 1/4 l vin rosu
  • 4 fileuri mari de peste
  • piper

Mod de preparare

Se pune pe foc 200 ml apa impreuna cu 200 gr zahar si se lasa sa dea in clocot.

Rosiile spalate se taie in sferturi si se fierb incet,circa 2 min.,in sirpoul cu zahar.

Se scot si se dau la cuptor incins la 80 grade si se lasa circa 30 minute sa Se usuce dupa care se introduce din nou in sirop impreuna cu ierburile aromate.

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.

Dovlecei taiati in doua pe lung se dunstruesc in doua linguri de unt incins, impreuna cu crengutele de menta.

Separat se caleste intr-o lingura de unt ceapa curatita si tocata marunt, se adauga 50 gr zahar si se lasa sa se caramelizeze.

Se toarna deasupra vinul rosu si se lasa la fiert,pina ce se ingroase ca un sirop.

Fileuri de peste se prejesc in untul ramas(cam 3 linguri_si se servesc cu rosii dulci si dovlecei prajiti(dunstuiti)stropiti cu sosul de vin rosu.
Pofta buna!

Reteta Fileuri de merluciu cu rosii dulci a fost propusa de SEXY pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

File de peste cu ciuperci,

Peste cu ciuperci,

Peste la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide