Hering cu sos de smantana

Heringul este un peste putin pretentios, care poate fi gatit in aproape orice fel si va fi la fel de gustos si satios.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 heringi
  • 1 ceapa de apa
  • 1 mar
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 masline umplute cu ardei iute
  • 150 gr smantana de gatit
  • 100 gr iaurt
  • 2 linguri de vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Heringii intregi (dar eviscerati) se pun intr-o tava, se presara sare, se adauga ceapa taiata rondele, vinul si se fierb, sub capac, cca 15-20 min. Se ia de pe foc si se adauga marul taiat felii, se pune capacul si se lasa sa se inabuse. Se amesteca smantana cu iaurtul si cu zeama de la jumatate de lamaie, se adauga sare si maslinele umplute, taiate rondele.


Pestii se pun pe un platou, se toarna sosul de smantana, apoi se aseaza rondele de ceapa si feliile de mar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc