Macrou in sos de rosii

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Macrou in sos de rosii

Ingrediente

  • 2 bucati mari de macrou
  • 2 cepe mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 cana de vin
  • ½ cana de apa
  • Pasta de rosii dupa gust
  • 4 felii de lamai
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Condimente pentru peste
  • Patrunjel verde
  • faina

Mod de preparare

Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se sterge cu un prosop si se condimenteaza. Se trece pestele prin faina si se scutura de surplus. Se prajeste putin in ulei incins. Se scoate pestele si se pune pe servetele sa se scurga uleiul. Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, se adauga usturoiul curatat si taiat felii calindu-se inca putin. Bulionul se desface in vinul amestecat cu apa si se pune peste ceapa. Se adauga lamaile si se aseaza si pestele usor pentru a nu se desface. Se mai lasa pe foc sa scada putin dupa care se pune totul intr-un vas de yena si se da la cuptor pentru 20 minute.


Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci