Mancare de crap

Pentru mancarea de crap se curata crapul, se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana ce se pregateste sosul. Se pune la foc intr-o cratita o lingura de unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 lingura unt sau
  • ulei
  • 20 fire arpagic
  • 1/2 lingura faina
  • 2 pahare vin rosu
  • patrunjel verde
  • dafin
  • 2 catei de usturoi
  • un praf de piper
  • sare.

Mod de preparare

Pentru mancarea de crap se curata crapul, se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana ce se pregateste sosul. Se pune la foc intr-o cratita o lingura de unt sau ulei cu arpagicul curatit si oparit. Cand arpagicul incepe sa se ingalbeneasca, se pune faina. Se amesteca pe foc 5 minute. Se adauga, vinul, patrunjelul verde, frunza de dafin si usturoiul pisat marunt. Pentru ca mirosul de usturoi sa nu fie tare (dupa gust), acesta se pune nesfaramat si se scoate inainte de a, servi. Se lasa sa fiarba acoperit un sfert de ora. Se pune pestele cu un praf de piper, se lasa sa fiarba inabusit pina este gata. Aceeasi mancare se poate face din peste amestecat, de exemplu: lin, stiuca, tipar.


Mancarea de crap se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci