Mancare de morun cu branza

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr morun
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr cascaval
  • 500 mI lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina
  • 100 gr smantana
  • 2 cesti sos alb

Mod de preparare

Morunul spalat, curatat si fiert se desface in fileuri mici. Sosul alb se prepara dintr-o lingura unt, o lingura faina si laptele amestecat cu smantana. Se amesteca in sos fileurile de morun si se pune pe foc mic sa fiarba incet 5-6 minute. Cartofii se fierb si se face din ei un piure in care se adauga lapte si unt. Piureul se aseaza in forma de coroana intr-un vas, in mijlocul coroanei de cartofi se pune sosul alb cu morun. Se presara deasupra cascavalul ras si se introduce la cuptor sa se gratineze aproximativ 10 minute.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc