Nisetru cu linte si placintele de cartofi

Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii: 50 gr. slanina afumata taiata fasii
  • 2 cepe taiate cubulete
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • un morcov
  • 100 gr. linte cu bobul marunt
  • 1 lingura de piure de rosii
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde
  • 2 fire de cimbrisor
  • 200 ml. supa
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • 30 ml. frisca pentru gatit
  • 4 fileuri de nisetru (150g. fiecare)
  • piper Cayenne
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita de mustar de Dijon
  • 1/2 manunchi de ceapa verde
  • Pentru placintele: 300 gr. cartofi
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara

Mod de preparare

Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul si cimbrisorul bine tocate, supa (din cubulet de legume) si pe foc mic se fierbe cca.45 minute. Se pun cindimente cu sare si piper.

Intre timp, se spala cartofii si se rade. Se adauga sare, piper si nucsoara. Din aceasta compozitie, bine amestecata, se face cu mana umeda niste lipii (placintele), care se rumenesc in ulei bine incins. Se tine la cald.

Pestele se spala usor, se usuca cu servetul, apoi se sareaza si se pune piperul Cayenne. In uleiul amestecat cu unt se frige fileurile de peste.

Smantana se amesteca cu mustarul, cu ceapa verde taiata marunt, cu sare si piper si se pune aceasta compozitie pe peste. Se continua frigerea lui inca 3-4 min., apoi se i-a tigaia de pe foc.

Otetul balsamic se amesteca cu frisca de gatit si se amesteca cu lintea. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga patrunjelul verde marunt tocat.
Pe un platou, se aseaza mancarea de linte, peste ea se pune fileurile de nisetru, iar alaturi se aranjeaza placintelele de cartofi. Se orneaza cu patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci