Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul
Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza pireul de rosii, patrunjelul si cimbrisorul bine tocate, supa (din cubulet de legume) si pe foc mic se fierbe cca.45 minute. Se pun cindimente cu sare si piper.
Intre timp, se spala cartofii si se rade. Se adauga sare, piper si nucsoara. Din aceasta compozitie, bine amestecata, se face cu mana umeda niste lipii (placintele), care se rumenesc in ulei bine incins. Se tine la cald.
Pestele se spala usor, se usuca cu servetul, apoi se sareaza si se pune piperul Cayenne. In uleiul amestecat cu unt se frige fileurile de peste.
Smantana se amesteca cu mustarul, cu ceapa verde taiata marunt, cu sare si piper si se pune aceasta compozitie pe peste. Se continua frigerea lui inca 3-4 min., apoi se i-a tigaia de pe foc.
Otetul balsamic se amesteca cu frisca de gatit si se amesteca cu lintea. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga patrunjelul verde marunt tocat.
Pe un platou, se aseaza mancarea de linte, peste ea se pune fileurile de nisetru, iar alaturi se aranjeaza placintelele de cartofi. Se orneaza cu patrunjel verde.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii