Peste a la suisse

Conform dictonului "nicio casa fara peste", aceasta reteta este ideala pentru un pranz de duminica, pentru cei carora nu le lipseste pestele de pe masa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 - 1000 gr peste
  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 oua.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper dupa gust; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca 1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smantana, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.


Pestele se serveste cu garnitura: cartofi fierti, taiati in felii rotunde si rondele de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc