Peste cu ciuperci

Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust. Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (Pentru 6 portii): 300g. file de peste
  • 25g.ulei
  • 2 oua
  • 100ml.lapte
  • 1 ceapa
  • 20g.cascaval ras
  • 2 rosii potrivite
  • 100g. ciuperci chapignon
  • sare
  • piper negru macinat
  • 10g. faina

Mod de preparare

Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust.

Ceapa se curata, se taie fideluta si se caleste in ulei pana capata o culoare aurie.

Ciupercile se spala sub jet de apa rece, se curata si se fierb, apoi se lasa sa se scurga bine si se taie in felii subtiri.

Un vas de copt cu peretii inalti se unge cu margarina sau cu unt, se aseaza in straturi feliile de peste, ceapa calita, ciupercile taiate, apoi rosiile taiate in felii rotunde. Deasupra se toarna sosul alb. Pentru prepararea sosului, se caleste faina in putin ulei si se stinge cu lapte cald, se amesteca mereu pana se obtine o masa omogena, se adauga sare ,piper si alte condimente dupa gust. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-7 minute, apoi se adauga 2 galbenusuri crude, se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot. Se lasa vasul cu peste la cuptor pana capata o crusta aurie.

Sfat: inainte de a-l pune la cuptor, stropiti putin pestele cu suc de lamaie, vin alb sau otet aromat.
Se serveste din vasul in care a fost pus in cuptor si garnisit cu verdeata taiata marunt si un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Desert tort cu afine si bezea de lamaie
Bucataras.RO

Desert tort cu afine si bezea de lamaie

Am ajuns si in ultima zi din anul 2018. Pentru Revelion dar si pentru ziua mea am ales sa pregatesc acest tort delicios. Are...

Desert tort cu afine si bezea de lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!