Peste cu sos la cuptor

Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu foarte putin ulei de masl

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un peste (de preferinta somn
  • salau
  • pastrav sau somon) de 3kg
  • ceapa
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu foarte putin ulei de

masline, se condimenteaza cu cimbru, iar intre crestaturi se pune ceapa taiata in cercuri si usturoiul taiat feliute mici, dar nu foarte subtiri.In interiorul pestelui se pune ceapa taiata marut, mixata cu ustuoiul ce trebuie pisat si cu cimbru. Se incalzeste bine cuptorul cel putin 20 min inainte de a baga pestele la cuptor.Pestele odata pregatit, trebuie acoperit in folia de aluminiu foarte bine in asa fel incit sosul sa nu curga afara.
Se serveste cu cartofi noi si mujdei de usturoi, mamaliga, eventual lamiie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos