Peste in aluat

Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 3-4 cepe
  • 200 gr. ciuperci
  • 3-4 cescute orez
  • piper
  • sare
  • verdeata
  • 2-3 oua
  • 3 linguri grasime sau unt; Pentru coca: 300 gr. faina
  • 150 gr. unt
  • 1 lingura otet
  • sare

Mod de preparare

Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe, se adauga apoi 200 gr. ciuperci si se continua inabusirea, picurind cite putina apa. Se mai adauga 3-4 cescute orez si zeama necesara (numar dublu de cescute) si se da la cuptor. Dupa ce este gata orezul, se amesteca cu piper, sare, patrunjel tocat si 2-3 oua fierte tari si taiate bucatele. Se intinde coca cit mai subtire. Se asaza foaia in tava si se pune la mijloc un strat de orez, apoi un altul de peste si se continua astfel pina ce se termina. Se string marginile aluatului si se inchide compozitia in coca. Se unge cu ou. Se da la cuptor potrivit. Foaia de aluat se poate asterne intr-o forma sau intr-o cratita cu umplutura la mijloc, se aduna apoi marginile, se unge cu ou si se da la cuptor. Din coca ramasa se taie diferite forme, flori, patrate, fisii care se aplica pe deasupra, formind astfel o garnitura
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici