Peste in sos de rosii cu vin

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se opa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Peste in sos de rosii cu vin

Ingrediente

  • 1 kg peste
  • 100 g ceapa rosie sau alba
  • 100 ml ulei de masline
  • 600 g rosii
  • 70 ml vin alb sec
  • Putina faina ( facultativ)
  • ½ legatura verdeata
  • 50 g pasta concentrata de tomate
  • Cateva foi de dafin
  • Boia dulce
  • Cimbru
  • Piper
  • Condimente pentru peste
  • Cateva felii de lamaie
  • Cativa catei de usturoi

Mod de preparare

Pestele se eviscereaza, se spala, se portioneaza se sterge bine cu un prosop curat, se condimenteaza pe toate partile si se da la rece. Rosiile se oparesc in apa clocotita, se lasa cateva minute apoi se decojesc.Ceapa taiata rondele sau julien se caleste in ulei incins, se adauga rosiile mixate, foile de dafin si condimentele. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se adauga si pasta de tomate.(cine doreste poate adauga putina faina la sos). Dupa ce scade si se formeaza un sos mai gros se pun si feliile de lamaie. Se aseaza pestele intr-o tava adanca, se pune usturoiul tocat si deasupra se varsa sosul de rosii. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 de minute iar spre sfarsit se adauga si vinul.


Se serveste cu patrunjel verde si binenteles un pahar de vin alb.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide