Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • ½ legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.


Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.


Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora.


Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie.


Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare.


Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei ,potrivim de sare si adaugam patrunjel tocat.


Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori