Peste prajit clasic

Pestele prajit traditional se face cu faina si malai. Aceasta reteta va arata cat de usor se poate prepara o masa cu peste si cat de gustoasa si satioasa poate fi.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Peste prajit clasic

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg peste taiat si curatat
  • 100 g faina de grau
  • 100 g malai
  • o ceasca de ulei (80 ml)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pestele proaspat se spala si se curata. Evitati sa folositi multa apa cand spalati pestele, deoarece carnea isi va pierde putin din gust. Folositi doar atat cat este nevoie.
Daca pestele este mare, taiati medalioane de 1 deget grosime ca in imagini. Daca pestele este mic, acesta se poate taia in doua pe lungime si se poate praji asa.
Medalioanele le treceti pe toate partile si pe interior printr-un amestec de faina de grau, malai si putina sare.
Prajiti pestele pe ambele parti in uleiul incins pana se rumeneste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Pestele prajit se serveste cald, alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte
Bucataras.RO

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Cand am chef de rontaiala, imediat imi zboara gandul la biscuiti sau fursecuri. Dau imediat o raita prin frigider, ma uite ce...

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia