Peste prajit clasic

Pestele prajit traditional se face cu faina si malai. Aceasta reteta va arata cat de usor se poate prepara o masa cu peste si cat de gustoasa si satioasa poate fi.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Peste prajit clasic

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg peste taiat si curatat
  • 100 g faina de grau
  • 100 g malai
  • o ceasca de ulei (80 ml)
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pestele proaspat se spala si se curata. Evitati sa folositi multa apa cand spalati pestele, deoarece carnea isi va pierde putin din gust. Folositi doar atat cat este nevoie.
Daca pestele este mare, taiati medalioane de 1 deget grosime ca in imagini. Daca pestele este mic, acesta se poate taia in doua pe lungime si se poate praji asa.
Medalioanele le treceti pe toate partile si pe interior printr-un amestec de faina de grau, malai si putina sare.
Prajiti pestele pe ambele parti in uleiul incins pana se rumeneste.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Pestele prajit se serveste cald, alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Pasta de gogosari copti sau Gulas
3
Conserve de iarna

Pasta de gogosari copti sau Gulas

Anul trecut am facut-o pt prima oara...baietilor mei le place mult pasta de ardei la tub Gulas din comert, care este si dulce...

Pasta de gogosari copti sau Gulas
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu ananas si nuci
5
Prajituri

Prajitura cu ananas si nuci

O prajitura rapida si foarte buna. In weekend ne place sa savuram prajiturele alaturi de cafea sau dupa masa de pranz. Uneori...

Prajitura cu ananas si nuci
Parteneri
Brownie cu crema de branza si smochine
Bucataras.RO

Brownie cu crema de branza si smochine

Odata cu venirea toamnei pe mine m-au atras smochinele. Blatul este unul ciocolatos, umed si fraged. Iar ca sa nu ne...

Brownie cu crema de branza si smochine
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc