Peste prajit in sos de vin

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei. In

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g file de peste
  • taiate bucatele
  • O lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingura faina de porumb
  • 2 albusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 2-3 linguri ciuperci urechi de lemn uscate
  • curatate de picior
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobite
  • Pentru sos:
  • sucul a 2 felii de ghimbir proaspat (taiate in bucati mici
  • presate; se poate inlocui si cu ghimbir macinat)
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri supa de pui
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura faina de porumb
  • amestecat in 3 linguri de apa
  • Pentru decor:
  • ceapa verde taiata rondele

Mod de preparare

Punem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei.

Incalzim uleiul ramas la foc mediu, in care punem pestele si-l prajim 2 minute, pana devin crocante si aurii la culoare. Le scoatem din ulei, le surgem, si le tinem la cald.

Luam 1 lingura de ulei, restul se pune deopatre. La aceasta se adauga ciupercile si usturoiul zdrobit, se prajesc cateva secunde. Se amesteca si se toarna sosul, iar se amesteca cca. 1 minut si jumatate, pana se ingroasa.

Pe rand se pun inapoi feliile de peste, si dupa ce e fiert sosul, se da focul la mic si se mai lasa la fiert un minut.
Se serveste fierbinte, decorat cu ceapa verde taiata rondele.

Alte preparate culinare recomandate

Ghiveci de legume

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema caramel
1
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Pui surpriza
2
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...

Pui surpriza
Tort cu mousse alb si fructe de padure
3
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Chec cu nuci si rahat
4
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
5
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci