Peste prajit in sos de vin

Punem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g file de peste
  • taiate bucatele
  • O lingurita si jumatate de sare
  • 1 lingura faina de porumb
  • 2 albusuri de ou
  • 300 ml ulei
  • 2-3 linguri ciuperci urechi de lemn uscate
  • curatate de picior
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobite
  • Pt. sos:
  • sucul a 2 felii de ghimbir proaspat (taiate in bucati mici
  • presate; se poate inlocui si cu ghimbir macinat)
  • 4 linguri vin alb
  • 4 linguri supa de pui
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura faina de porumb
  • amestecat in 3 linguri de apa
  • Pt. decor:
  • ceapa verde taiata rondele

Mod de preparare

Punem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o lingurita si jumatate de ulei.

Incalzim uleiul ramas la foc mediu, in care punem filele de peste si le prajim 2 minute, pana devin crocante si aurii la culoare. Le scoatem din ulei, le surgem, si le tinem la cald.

Luam 1 lingura de ulei, restul se pune deopatre. La aceasta se adauga ciupercile si usturoiul zdrobit, se prajesc cateva secunde. Se amesteca si se toarna sosul, iar se amesteca cca. 1 minut si jumatate, pana se ingroasa.

Pe rand se pun inapoi feliile de peste, si dupa ce e fiert sosul, se da focul la mic si se mai lasa la fiert un minut. Se serveste fierbinte, decorat cu ceapa verde taiata rondele.
Alte retete cu peste recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Cum se face painea integrala
Bucataras.RO

Cum se face painea integrala

Pentru o paine cu faina integrala, proportia de faina alba/ faina integrala este de 70% cu 30%, sau 60% faina alba, 40% faina...

Cum se face painea integrala
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori