Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Ingrediente

  • 6 bucati de filé de salau
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o telina
  • 2 cepe
  • o caciulie de usturoi
  • 4 ardei copti
  • 300 g popinci fierte
  • 3 rosii
  • 100 g faina de grau
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 400 g smantana buna
  • 300 g unt si
  • un pahar de vin alb
  • patrunjel ori
  • frunze de telina de decor

Mod de preparare

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet si se lasa sa stea timp de o ora, dupa care se clateste, se scurge de apa si se da prin faina de grau, apoi se prajeste in unt pe ambele parti. Lasam pestele deoparte si pe rand calim in unt si zarzavaturile – cartofii, morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii si popincile. Asezam in tava - unt, zarzavat, peste, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra asezam felii de rosii. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute, apoi se scoate, dupa care adaugam smantana si mai dam la cuptor timp de 10 minute.


Plachia de peste se decoreaza cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori