Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Plachie de peste-Reteta specifica Bucovinei

Ingrediente

  • 6 bucati de filé de salau
  • 4 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • o telina
  • 2 cepe
  • o caciulie de usturoi
  • 4 ardei copti
  • 300 g popinci fierte
  • 3 rosii
  • 100 g faina de grau
  • sare
  • piper
  • delicat
  • 400 g smantana buna
  • 300 g unt si
  • un pahar de vin alb
  • patrunjel ori
  • frunze de telina de decor

Mod de preparare

Plachia de peste este o reteta specifica Bucovinei si este o mancare cu peste delicioasa. Pestele se spala, se sareaza, se stropeste cu putin otet si se lasa sa stea timp de o ora, dupa care se clateste, se scurge de apa si se da prin faina de grau, apoi se prajeste in unt pe ambele parti. Lasam pestele deoparte si pe rand calim in unt si zarzavaturile – cartofii, morcovul, patrunjelul, telina, ceapa, ardeii si popincile. Asezam in tava - unt, zarzavat, peste, zarzavat, popinci, usturoi, ardei, condimente, iar deasupra asezam felii de rosii. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute, apoi se scoate, dupa care adaugam smantana si mai dam la cuptor timp de 10 minute.


Plachia de peste se decoreaza cu verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci