Pentru a prepara aceasta reteta de placinta cu ton, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ton, foi de placinta, ou, capere, unt, faina, lapte, usturoi, cascaval, patrunjel verde, ulei, nucsoara, sare, piper.
Intr-o cratita se pune untul la topit, se amesteca cu faina si se adauga laptele. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se rade cascavalul si se adauga si el compozitiei. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se scurge de zeama, se adauga patrunjelul si usturoiul si se pune in blender, pentru a se obtine o pasta fina. Se pune pasta rezultata peste sosul de unt si faina, se adauga caperele si oul si se amesteca.
Se intind foile de placinta separat, se taie fiecare in 2, se pliaza colturile de sus iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza si se pun intr-o tava unsa. Se pun la cuptor, cam 20 de minute. Dupa 10 minute, dai focul la minim.
Poate fi servit imediat.
Alte retete recomandate:
Salata de ton cu rosii si ceapa
Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic
Grisine cu pasta de ton si sunca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii