Pentru a prepara aceasta reteta de placinta cu ton, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ton, foi de placinta, ou, capere, unt, faina, lapte, usturoi, cascaval, patrunjel verde, ulei, nucsoara, sare, piper.
Intr-o cratita se pune untul la topit, se amesteca cu faina si se adauga laptele. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se rade cascavalul si se adauga si el compozitiei. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se scurge de zeama, se adauga patrunjelul si usturoiul si se pune in blender, pentru a se obtine o pasta fina. Se pune pasta rezultata peste sosul de unt si faina, se adauga caperele si oul si se amesteca.
Se intind foile de placinta separat, se taie fiecare in 2, se pliaza colturile de sus iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza si se pun intr-o tava unsa. Se pun la cuptor, cam 20 de minute. Dupa 10 minute, dai focul la minim.
Poate fi servit imediat.
Alte retete recomandate:
Salata de ton cu rosii si ceapa
Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic
Grisine cu pasta de ton si sunca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii