Placinta cu ton

Pentru a prepara aceasta reteta de placinta cu ton, sunt necesare urmatoarele ingrediente: ton, foi de placinta, ou, capere, unt, faina, lapte, usturoi, cascaval, patrunjel verde, ulei, nucsoara, sare, piper.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g foi de placinta
  • 200 g ton in ulei
  • 1 ou
  • 20 g capere
  • 20 g unt
  • 30 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 catei usturoi
  • 50 g cascaval
  • ½ legatura de patrunjel verde
  • 15 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 2 g nucsoara

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul la topit, se amesteca cu faina si se adauga laptele. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se rade cascavalul si se adauga si el compozitiei. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se scurge de zeama, se adauga patrunjelul si usturoiul si se pune in blender, pentru a se obtine o pasta fina.  Se pune pasta rezultata peste sosul de unt si faina, se adauga caperele si oul si se amesteca.

Se intind foile de placinta separat, se taie fiecare in 2, se pliaza colturile de sus iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza si se pun intr-o tava unsa. Se pun la cuptor, cam 20 de minute. Dupa 10 minute, dai focul la minim.


Poate fi servit imediat.

Alte retete recomandate:

Salata de ton cu rosii si ceapa

Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic

Grisine cu pasta de ton si sunca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori