Rac prajit cu legume

Caleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul. Pentru garnitura caleste ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg trunchi de rac fluvial sau marin (cu carapace)
  • 400 g dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 g masline negre
  • 6 fire de marar proaspat
  • ulei de masline. Pentru sos: 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 20 ml lichior de anason
  • putina curcuma
  • sare
  • ulei de masline

Mod de preparare

Caleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul. Pentru garnitura caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga dovleceii taiati cuburi, sareaza si inabuse-o 5 minute. Scoate jumatate si mixeaz-o. Adauga restul de legume impreuna cu maslinele negre feliate si mararul tocat marunt in piureul de legume. Taie in doua trunchii de raci in lungime, condimenteaza-i cu sare si piper, si prajeste-i in cuptorul cu grill, pe ambele parti cate 4 minute. Scoate carnea de rac din carapace si stropeste-o cu ulei de masline.
Alte retete culinare recomandate:

Tocanita de rosii

Tocanita de vita

Tocanita de vitel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc