Risotto cu somon

Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot. Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul tocat, apoi orezul. Il calim

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 250 g orez cu bob rotund
  • 800ml supa de pasare
  • piper
  • 200 g somon afumat
  • 100 ml smantana
  • 2 ardei iuti
  • 80g parmezan
  • 50g unt

Mod de preparare

Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot.

Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul tocat, apoi orezul. Il calim amestecand continuu pana devine sticlos. Se stinge cu vin.

Se fierbe la foc moderat pana reducem vinul; adaugam un polonic de supa fierbinte. Adaugam supa de fiecare data cand scade.

Taiem cuburi somonul

Curatam ardeii de seminte si ii tocam marunt.w

Topim unt intr-o tigaie si adaugam ardeiul. Il calim un pic apoi adaugam somonul. Se lasa cca 3 min la foc moderat.

Se adauga compozitia in rosotto; apoi punem si smantana, unt si parmezan. Asezonam cu sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc