Rondele de peste cu sos de mustar

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si piperea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • peste gras
  • dezosat
  • (somn
  • crap mare
  • somon) 500 g; cartof
  • 4 bucati mijlocii; morcov
  • 1 bucata; patrunjel
  • cateva fire.; marar
  • 1/2 leg.; usturoi
  • 3 catei; maioneza
  • 2 linguri; mustar
  • 1 lingura; iaurt
  • 1 lingura; Delikat
  • 1 lingurita; pesmet alb
  • 1 pahar; boia de ardei dulce
  • o lingurita ulei de masline
  • 125ml
  • (un pahar); piper boabe
  • dupa gust; sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia, (care se adauga pentru culoare).

Se prajesc in tigaie in ulei incins timp de 2…3 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, se pun bucatile de peste sa se scurga de surplusul de ulei intr-un servet de hartie.

Pentru garnitura: se fierb cartofii cu morcovul, cateva boabe de piper si lingurita de Delikat.

Pentru sos: se amesteca maioneza, mustarul si iaurtul cu usturoiul ras pe razatoarea fina, si cu mararul verde taiat marunt. Se mai poate adauga sare si piper macinat, dupa gust.
Pestele scurs de ulei se aseaza pe o farfurie intinsa, alaturi de cartofii fierti ornati cu cate o feliuta de morcov taiata in diagonala.

Se toarna sosul pese cartofii firbinti, presarand apoi cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt, si se orneaza cu o frunzulita verde de marar.

La acest fel de mancare deosebit se alatura un vin alb de calitate, demisec, servit frapat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Bucataras.RO

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Este un preparat gustos si satios! 

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise