Rondele de peste cu sos de mustar

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si piperea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • peste gras
  • dezosat
  • (somn
  • crap mare
  • somon) 500 g; cartof
  • 4 bucati mijlocii; morcov
  • 1 bucata; patrunjel
  • cateva fire.; marar
  • 1/2 leg.; usturoi
  • 3 catei; maioneza
  • 2 linguri; mustar
  • 1 lingura; iaurt
  • 1 lingura; Delikat
  • 1 lingurita; pesmet alb
  • 1 pahar; boia de ardei dulce
  • o lingurita ulei de masline
  • 125ml
  • (un pahar); piper boabe
  • dupa gust; sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust si se tavalesc prin pesmetul amestecat cu boia, (care se adauga pentru culoare).

Se prajesc in tigaie in ulei incins timp de 2…3 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, se pun bucatile de peste sa se scurga de surplusul de ulei intr-un servet de hartie.

Pentru garnitura: se fierb cartofii cu morcovul, cateva boabe de piper si lingurita de Delikat.

Pentru sos: se amesteca maioneza, mustarul si iaurtul cu usturoiul ras pe razatoarea fina, si cu mararul verde taiat marunt. Se mai poate adauga sare si piper macinat, dupa gust.
Pestele scurs de ulei se aseaza pe o farfurie intinsa, alaturi de cartofii fierti ornati cu cate o feliuta de morcov taiata in diagonala.

Se toarna sosul pese cartofii firbinti, presarand apoi cateva frunze de patrunjel verde tocate marunt, si se orneaza cu o frunzulita verde de marar.

La acest fel de mancare deosebit se alatura un vin alb de calitate, demisec, servit frapat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos