Rulouri de salau cu orez si sos

Condimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi se puns a fiarba in apa c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600g file de salau
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 ardei capia
  • boia iute
  • 2-3 cepe
  • 5-6 rosii
  • ulei de masline
  • 300 g orez cu bobul rotund
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • zeama de la 2 lamai
  • 300 ml vin alb dulce
  • 3 bete de frigarui

Mod de preparare

Condimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat.

Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi se puns a fiarba in apa clocotita, 15 min.

Dupa ce au fiert ii scoatem si ii asezam intr-o tava unsa cu ulei, stropim cu vin si zeama de lamaie.

Curatam ardeii, ii taiem cuburi, rosiile le oparim si le taiem marunt, ceapa o taiem solzi. Le calim in ulei de masline.

Spre final condimentam cu sare, boia, piper.

Se fierbe orezul si il asezonam cu sare si piper.

Este o reteta care va impresiona.


Servim pestele langa orez. Putem presara patrunjel deasupra.

Alte retete recomandate:

Cordon bleu

Bors de peste traditional

Peste marinat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori