Salau cu maioneza

O reteta delicioasa de peste este salau cu maioneza. In realizarea ei este nevoie de crap, maioneza, faina, ienibahar, ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • zarzavat de supa
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa
  • sare
  • maioneza
  • masline
  • salata verde.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 min. In acest timp se pune la fiert intr-un litru de apa zarzavatul curatat, putina sare, piperul si foaia de dafin.

Se lasa sa fiarba pana cand  zar­zavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac, pana cand pestele este gata.

Se lasa sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se scoate si se pune pe un platou. Cu ajutorul cutitului se despica pe lungime, se scoate sira spinarii si toate oasele. Aceasta operatie trebuie facuta fara a se strica forma pestelui. Se aseaza o jumatate peste cealalta, se taie cu cutitul in bucati si se acopera cu maioneza.


Marginile platoului se imbraca cu salata verde fin taiata pe care din loc in loc se pun gramajoare de morcov tocat marunt (morcovul care a fiert impreuna cu pestele), iar in varful fiecarei gramajoare se aseaza cate o maslina.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Drob
Miel la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori