Salau cu orez in aluat

Pentru a realiza salau cu orez in aluat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, orez, unt, lapte, oua, piper, drozdie, apa, sare, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 50 g drojdie
  •  1 ou
  • 1 pahar lapte
  •  zahar
  • sare
  •  1/2 pahar unt topit
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 1 pahar orez
  •  2 pahare lapte
  • 1 pahar apa. 3 linguri unt
  • 3 oua rascoapte
  •  500 g salau
  • un varf de cutit piper negru
  • sare.

Mod de preparare

Salau cu orez in aluat

Reteta se rpepara astfel: se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea pana devine un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca.

Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se rupe fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s~a racit.

Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme de copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez, netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rotocoale, iar peste oua fasiile de salau.

Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se pune la cuptor pana se rumeneste.


Se serveste cald, taiat patrate.

Alte retete cu peste:

Salata cu peste

Ciorba de peste

Bors de peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide