Salau cu orez in aluat

Pentru a realiza salau cu orez in aluat, sunt necesare urmatoarele ingrediente: salau, orez, unt, lapte, oua, piper, drozdie, apa, sare, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 50 g drojdie
  •  1 ou
  • 1 pahar lapte
  •  zahar
  • sare
  •  1/2 pahar unt topit
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 1 pahar orez
  •  2 pahare lapte
  • 1 pahar apa. 3 linguri unt
  • 3 oua rascoapte
  •  500 g salau
  • un varf de cutit piper negru
  • sare.

Mod de preparare

Salau cu orez in aluat

Reteta se rpepara astfel: se face plamadeala din drojdie cu 2-3 linguri lapte caldut si putina faina. Cand a crescut, se framanta cu oul, zaharul, sarea pana devine un aluat potrivit de moale. Cat timp se odihneste aluatul, se pune la fiert, la foc mic orezul cu laptele, apa si sarea. Cand orezul ramane aproape fara zeama, se adauga piperul si untul si se lasa sa se raceasca.

Salaul se curata inlaturand absolut toate oasele, se rupe fasii, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pana cand a crescut coca si orezul s~a racit.

Aluatul se imparte in doua parti egale, din care se fac doua foi de grosimea degetului. Prima foaie se asaza pe fundul unei forme de copt unse, ridicand putin marginile aluatului. Se asterne un strat uniform de orez, netezindu-l cu lingura, peste el ouale rascoapte taiate rotocoale, iar peste oua fasiile de salau.

Se acopera cu cea de-a doua foaie, se pune peste forma un servet si se lasa sa creasca putin. Apoi se unge cu ou si se pune la cuptor pana se rumeneste.


Se serveste cald, taiat patrate.

Alte retete cu peste:

Salata cu peste

Ciorba de peste

Bors de peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta