Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa,
Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa, sare, foi de dafin (1-2 foi), se toarna apa si se pun la fiert. Dupa 20-30 minute se pun in aceeasi cratita bucatele de salau si se fierb 10-15 minute. Cind pestele este gata, se scoate cu lingura de spuma si se asaza pe un platou sub forma de peste intreg, insa cu mici distante intre bucati si se lasa la rece. Zeama ramasa se strecoara si cu ea se prepara 2-2 1/2 pahare de aspic. Se dizolva in zeama galatina muiata, se lasa sa dea un clocot si se strecoara printr-un servet. Fiecare bucata de salau se garniseste cu felii de lamiie, morcovi taiati in forma de stelute, verdeata. Se toarna deasupra aspicul cite putin, de doua, trei ori, in asa fel ca garnitura sa nu fie miscata din loc, iar bucatile de salau sa fie acoperite cu aspic. Platoul se tine la loc rece pina cind aspicul se intareste.
Ca garnitura se pot servi varza rosie, salata de cartofi, castraveti proaspeti sau murati, sos de maioneza
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii