Salau in sos de unt cu lapte

Pentru a prepara aceasta reteta de salau in sos de unt cu lapte sunt necesre ingredientele: salau, unt, lapte, cartofi, faina.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g salau
  • 50 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 kg cartofi
  • Pentru sos:
  • 5 linguri faina
  • 5 pahare lapte
  • 200 g unt

Mod de preparare

Salaul se curata, se spala si se taie in bucati, care se pun la fiert. Dupa ce a fiert, se lasa sa se raceasca in apa, dupa care i se scot oasele mari si se aseaza bucatile intr-o tava unsa cu unt in prealabil.

Faina se amesteca bine cu laptele, avand grija sa nu faca cocoloase si se pune la foc sa dea un clocot. Se adauga untul, se amesteca bine si se toarna peste salau. Se pune totul la cuptor pentru 25 de minute.


Se serveste cu piure de cartofi sau cartofi natur, presarati cu marar sau patrunjel.

Alte retete recomandate:

Salau pane

Salau prajit cu usturoi

Salau cu maioneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc