Salaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert.
Salaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se curata inauntru si se spala. In vasul special de fiert pestele, se fierb un morcov taiat felii, o ceapa, o radacina subtire de patrunjel, cateva felii de cartofi, o frunza de dafin, sare si cateva boabe de piper. Pestele capata un gust deosebit daca se adauga la fiert otet sau vin alb. Inainte de a pune pestele la fiert, se opareste cu 4 — 5 linguri de otet, ca sa pastreze culoarea albastruie a pielitei. Acest otet se poate adauga apoi la fiert. Dupa ce a fiert zarzavatul, se trage cratita la o parte, se asaza pestele pe gratarul vasului si se lasa in apa. In momentul cand se pune pestele la fiert, apa nu trebuie sa mai fiarba, deoarece daca pestele este cuprins brusc de o caldura prea mare, pielea se strange si carnea se desface. Numai atunci cand exista o indoiala asupra prospetimei pestelui, acesta se pune la fiert direct in apa clocotita. Timpul cat se tine pestele la fiert depinde de marimea lui. Se cunoaste daca este gata atunci cand, tragand de o aripioara, se desprinde usor. Pestele rasol servit rece se lasa sa se raceasca in apa. Se scoate apoi cu gratarul, se asaza cu grija pe o farfurie lunga, ca sa nu se sfarame, si se garniseste imprejur cu zarzavatul fiert si cu frunze verzi de patrunjel sau cu felii de lamaie.
Salaul rasol se serveste cu maioneza. Se poate servi si cald cu unt.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii