Salaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat intr-un kg de apa, cu putina sare, piper si o foaie de dafin taiat dupa preferinte.
Se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit cu capac pana cand sunt gata.Intr-o alta oala punem bucatile de peste; condimentam cu sare. Scoatem pestele dupa 10 minute si il servim pe pat de legume.
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste salau si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.
Alte retete recomandate:
Reteta drob
Reteta spanac
Ciorba de loboda rosie
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIn fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!
Alba ca ZapadaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii