Salau servit pe pat de legume

Salaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2—3 boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 2 linguri ulei
  • 2—3 cartofi
  • sare.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat intr-un kg de apa, cu putina sare, piper si o foaie de dafin taiat dupa preferinte.

Se lasa sa fiarba pana cand  zar­zavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit cu capac pana cand sunt gata.Intr-o alta oala punem bucatile de peste; condimentam cu sare. Scoatem pestele dupa 10 minute si il servim pe pat de legume.


Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste salau si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.

Alte retete recomandate:

Reteta drob

Reteta spanac

Ciorba de loboda rosie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci