Salaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat intr-un kg de apa, cu putina sare, piper si o foaie de dafin taiat dupa preferinte.
Se lasa sa fiarba pana cand zarzavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit cu capac pana cand sunt gata.Intr-o alta oala punem bucatile de peste; condimentam cu sare. Scoatem pestele dupa 10 minute si il servim pe pat de legume.
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste salau si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.
Alte retete recomandate:
Reteta drob
Reteta spanac
Ciorba de loboda rosie
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii