Salau servit pe pat de legume

Salaul cu legume are ca ingrediente urmatoarele: salau, morcovi, cartofi, dafin, ceapa, piper, zeama de lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg salau
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2—3 boabe piper
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri zeama de lamiie
  • 2 linguri ulei
  • 2—3 cartofi
  • sare.

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat intr-un kg de apa, cu putina sare, piper si o foaie de dafin taiat dupa preferinte.

Se lasa sa fiarba pana cand  zar­zavatul devine moale, apoi se trage cratita de la foc. Se adauga cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote. Se lasa sa fiarba la foc mic si acoperit cu capac pana cand sunt gata.Intr-o alta oala punem bucatile de peste; condimentam cu sare. Scoatem pestele dupa 10 minute si il servim pe pat de legume.


Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste salau si peste legume, apoi se presara patrunjel tocat.

Alte retete recomandate:

Reteta drob

Reteta spanac

Ciorba de loboda rosie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc