Saramura de crap

Complexitate
redusa
Saramura de crap

Ingrediente

  • crap romanesc – 1,5 kg
  • ardei kapia (rosii) – 2 buc
  • ardei kapia (verzi) – 2 buc
  • rosii – 5 buc
  • ceapa verde – 2 legaturi
  • ceapa alba – 1 buc
  • patrunjel – 1 legatura
  • marar – 1 legatura
  • usturoi – 5,6 catei
  • ulei – 1 lingura
  • cimbru proaspat – 3 crengute
  • foi de dafin
  • ardei iute – 1 buc
  • apa fiarta – 1 l
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• curatati pestele de solzi, eviscerati-l si optional, il puteti fileta
• puneti sare pe plita si la 2 minute dupa ce s-a incins sarea, adaugati pestele, rumenindu-l pe ambele parti
• cand luati pestele de pe plita, adaugati legumele (ardeii kapia rosii, verzi, ardeiul iute si rosiile) – fara a mai spala plita
• introduceti pestele in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, impreuna cu ceapa alba taiata cuburi si usturoiul si ceapa verde taiata marunt
• dupa ce ati copt legumele, adaugati o folie de plastic peste ele si lasati-o acolo timp de 5-10 minute pana puteti scoate pielitele cu usurinta – nu le decojiti sub apa rece intrucat isi vor pierde foarte mult din aroma
• tot in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital adaugati legumele si uleiul – adaugati ardei iute in functie de cat de iute preferati preparatul
• puneti apa la incalzit in fierbator si in momentul in care a dat in clocot, adaugati-o in Crock-Pot
• taiati verdeata marunt si adaugati-o si pe aceasta in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, alaturi de sare, piper, cimbru si dafin
• setati pe modul de gatire High si intr-o ora si jumatate ar trebui sa aveti o saramura de crap foarte gustoasa

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap