Saramura de peste - Reteta video

M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de pretutindeni: saramura de peste.

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 tipuri diferite de peste
  • 3 gogonele
  • 100 ml zeama gogonelelor
  • 1 lingura de capere
  • 4 rosii
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie sau lime
  • ½ lingurita de ghimbir ras
  • 2 ardei rosii
  • 2 morcovi
  • 3 cepe salote
  • 2 batoane de telina apio
  • 4 catei de usturoi
  • ½ de legatura de patrunjel
  • ½ de legatura de leustean
  • ½ lingurita de pasta de ardei iute
  • 1 lingurita de pasta de ardei dulce
  • 2 buc. de anason stelat
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare-si aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil.

Pune intr-o tava cu hartie de copt rosiile, usturoiul si ardeii;

Introdu-le in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se coc;

Verifica-le din cand in cand pentru ca unele legume se vor coace mai repede decat altele;

Intoarce-le pentru a se patrunde uniform;

Unge pestii cu 2-3 linguri de ulei de masline si sareaza-i dupa plac – nu exagera cu sarea pentru ca s-ar putea ca zeama din gogonele sa fie la randul ei sarata;

Incinge o tigaie grill si pune pestii acolo cca 1 minut pe fiecare parte;

Pestele cand este gata se intoarce foarte usor. Nu il grabiti pentru ca acesta se va lipi;

Scoate pestii pe o farfurie;

Da pe razatoare morcovii si telina apio, iar ceapa salota tai-o cuburi;

Incinge o tigaie si caleste putin morcovii in 2 linguri de ulei de masline;

Adauga apoi piper, ghimbir ras, coaja de lamaie rasa, caperele si zeama de la capere;

Adauga si gogonelele tocate cubulete mici in prealabil;

Caleste inca 1 min si ia de pe foc;

Rastoarna totul intr-o oala;

Scoate legumele din cuptor, in functie de cat de repede s-au copt;

Curata rosia de pielita si toac-o marunt;

Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardeii copti fierbinti si lasa-i cca 10 min;

Curata-i apoi cu usurinta, indeparteaza semintele si taie-i cubulete mici;

Zdrobeste usturoiul intr-un mojar;

Adauga apoi toate legumele care au fost in cuptor peste cele din oala;

Pune pestele si anasonul deasupra si completeaza cu apa fierbinte;

Pune oala pe foc mic si lasa saramura sa scada cca 10 min;

Adauga spre sfarsit zeama de la gogonele, rosiile, pasta de ardei iute si dulce si mai lasa sa dea intr-un clocot;

Potriveste de sare si piper daca mai e cazul;

Toaca patrunjel si leustean si presara pe deasupra cu generozitate;

Scoate pestele si serveste-l alaturi de un sos aioli sau clasicul mujdei si mamaliguta, iar zeama savureaz-o separat;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Carne de porc in sos de ceapa
Bucataras.RO

Carne de porc in sos de ceapa

Buna de te lingi pe degete!

Carne de porc in sos de ceapa
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola